Danas ističe rok za prigovore na preliminarne rang-liste za upis dece u vrtiće

Najviše prijava do sada bilo je u Novom Beogradu i Paliluli

19.06.2024. 07:15
  • Podeli:
vrtić, obdanište, predškolska ustanova, deca, mališani u vrtiću - 2002 - profimedia-667150d2c0cf7.webp Foto: Profimedia

Beograđani će do sutra moći da podnesu prigovore na preliminarne rang-liste za upise u vrtiće, dok bi konačne rang liste za upis mališana u vrtiće trebalo da izađu početkom narednog meseca, najavljeno je ranije iz Grada Beograda.

U prestoničkim vrtićima ima mesta za nešto više od 14.000 mališana, a podneto je 18.000 zahteva. 

Najviše prijava do sada bilo je za vrtiće u Novom Beogradu i Paliluli, dok je najveće interesovanje u odnosu na broj slobodnih mesta u Voždovcu i Zemunu.

Prošle godina predato je više od 4.700 žalbi, a pozitivno je rešeno više od 1.900.

Roditelji dece koja ne budu upisana u državne vriće mogu uzeti odbijenicu sa kojom konkurišu u privatnu predškolsku ustanovu uz subvenciju Grada koja iznosi 33.000 dinara, kolika je ekonomska cena boravka u gradskim obdaništima. 

Državne vrtiće besplatno pohađa oko 58.000 dece, a privatne oko 22.000.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()