Dečija graja i muzika odzvanjali centrom Beograda: UNA u Jevremovoj ulici susreta

Mesto koje vole sve generacije

Autor: Zvonko Ninkov
11.05.2024. 21:15
  • Podeli:

"Hajde da se sretnemo" bio je slogan manifestacije "Jevremova - ulica susreta", tokom koje su stanovnici opštine Stari grad, ali i njihovi gosti, imali prilike da se druže, uživaju u dobroj muzici i hrani. Ta priredba održava se od 2009. i važi za mesto koje vole sve generacije.

Dečija graja i muzika preplitale su se čitavog dana u Jevremovoj ulici. Tačnije "Ulici susreta" kako se ona naziva jednom godišnje. Koncerti za najmlađe ispred Ustanove kulture "Parobrod", defile dece iz vrtića sa opštine Stari grad, klovnovi, radionice... Većina programa bila je namenjena mlađem uzrastu, ali su uživali svi.

Osim zabave bilo je i edukacije, pa su tako pripadnici Crvenog krsta prikazivali kako se pravilno ukazuje prva pomoć. Druženje u Jevremovoj bila je prilika za neke i da ponude svoje rukotvorine.

"Jevremov bazar je tradicionalni deo ove manifestacije na kome ove godine učestvuje preko 50 izlagača sa lokala. To je bila ideja, da afirmišemo koji se bave nekim preduzetničkim radom, da ih umrežimo i da razmenimo po neku komšijsku reč", kazala je organizatorka manifestacije "Ulica susreta Jevremova" Milica Ilčić.

Kada je pre 15 godina počela ova manifestacija, očekivanja jesu bila velika, ali ona je u međuvremenu prerasla opštinu i postala značajna za čitav grad.

"Mi smo na početku želeli da, pre svega, privučemo ljude koji ovde žive. To nam je bila neka početna inicijativa. Zato se nazvala "Ulica susreta", susreta onoga staroga, onoga što su Jevrem i njegovo vreme predstavljali i ono što je danas, ovo novo", kaže incijator manifestacije "Ulica susreta Jevremova" Risto Raco.

U okviru manifestacije nastavljen je i običaj da se odaje poštovanje ljudima koji su trajno zadužili Beograd, pa je tako otkriven i mozaik slikarki Beti Vukanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()