Deseti protest 'Srbija protiv nasilja' završen ispred Policijske uprave u Despota Stefana

Učesnici protesta su prethodno razvili transparent 'Srbija protiv nasilja' na zgradi preko puta sedišta beogradske policije i puštali slajdove sa citatima izjava predsednika Srbije i ministra policije

08.07.2023. 21:34
  • Podeli:
Deseti protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Rade Prelić (3)-64a9b7e98e795.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Deseti protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicionih stranaka, završen je večeras nešto posle 21 čas ispred Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

Saobraćaj ispred Narodne skupštine i u Takovskoj ulici je uspostavljen nakon što je kolona građana prošla, a okupljeni se postepeno razilaze i iz Buleva despota Stefana.

Učesnici protesta su prethodno razvili transparent "Srbija protiv nasilja" na zgradi preko puta. Takođe su puštali i slajdove sa citatima izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića na zgradi policije.

Kako su rekli organizatori, šetnja je organizovana do zgrade policije kako bi se dala podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću (slučaj Jovanjica), kao i policajaki Katarini Petrović iz Valjeva.

Protest je počeo ispred Narodne skupštine, gde su ponovo pročitani zahtevi. Građani su potom prošetali Takovskom ulicom, gde su se na kratko zadržali kod zgrade RTS-a, a potom i Cvijićevom ulicom.

Organzatori protesta "Srbija protiv nasilja" su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Protesti "Srbija protiv nasilja" večers su održani u Kraljevu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()