Đorđe Mihailović biće sahranjen u porodičnoj grobnici u Solunu: Poznato i tačno vreme

Odlukom vlade u Atini, deda Đorđu će biti odata i vojna počast

05.07.2023. 12:51
  • Podeli:
đorđe mihailović facebook tatjana sikima-64a2e91777dba.webp Foto: Facebook Tatjana Sikima

Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu, biće sahranjen u četvrtak u Solunu u 12 sati po lokalnom vremenu, potvrdio je za Tanjug ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević

Kako je rekao on će, po sopstvenoj želji, biti sahranjen u grobnici pored svog oca i dede.

"Dobili smo dozvolu za to od grčkih vlasti. To je bila i deda Đorđeva želja", rekao je Spasojević. 

On je naglasio i da će odlukom vlade u Atini, deda Đorđu biti odata vojna počast.

"Sve što ide uz te prilike, a sviraće počasni orkestar gardista", rekao je ambasador. Dodao je da će u ime Vlade Srbije deda Đorđa na poslednji počinak ispratiti državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

U utorak je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potvrdilo Tanjugu da će država Srbija snositi sve troškove sahrane Mihailovića. 

Đorđe Mihailović, koji je čuvao sećanje na stradanje srpskih vojnika na Solunskom frontu kao "sveti gral i luču života", preminuo je u nedelju u 96. godini. On je rođen u Solunu 1. maja 1928. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()