Fenomen klađenja u regionu: Gledajte UNA DAN

Podaci za Federaciju BiH pokazuju da su njihovi građani u 2021. godini u kladionicama ostavili 817 miliona evra

07.02.2022. 17:11
  • Podeli:
kladionica-ilustracija-foto-akos.jpg Foto: AKOS

Sportske kladionice, igre na sreću bingo, greb-greb kartice...

Šta je to što Balkance tera da se okušaju u brzoj i lakoj zaradi, da obilaze kockarnice i iskušaju srećnu zvezdu pod kojom su rođeni, ove nedelje istražujemo u informativnoj emisiji UNA televizije – DAN.

Procene su da u regionu rekord u klađenju drže građani Federacije Bosne i Hercegovine, koji su tokom prošle godine uplatili 817 miliona evra, Hrvatske 540 milona evra u 2020. godine, dok za Srbiju, prema poslednjim dostupnim podacima iz 2017. godine, uplata iznosi 462 miliona evra.

Novinari UNE iz sva četiri centra, Sarajeva, Banjaluke, Zagreba i Beograda u narednim emisijama baviće se fenomenom klađenja, antropologije sporta, zakonskim okvirima, ekonomskim uzrocima i posledicama, bolesti zavisnosti...

U prvoj priči serijala, večeras u 20 sati, videćete Edina Crnalića iz Fojnice, bivšeg zavisnika o igrama na sreću i mestu u BiH čiji su stanovnici potrošili 7,7 miliona KM, odnosno dva opštinska budžeta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()