Graja i radost, takva je mladost: UNA je bila na Sportskim igrama mladih u Novom Beogradu

Pored učenika iz Srbije, na takmičenju su učestvovali i đaci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije

27.02.2024. 20:22
  • Podeli:
sportske igre mladih - 27 feb 2024 - foto UNA 2-65de3a48d1bb1.webp Foto: UNA

Tokom celog dana čula se dečja graja i radovanje iz Hale sportova "Ranko Žeravica''. Razlog je manifestacija - Sportske igre mladih u Novom Beogradu.

Sportsko-edukativna manifestacija za đake 20 osnovnih škola na Novom Beogradu, uključujući i decu iz Specijalne škole, održana je danas. Tradicionalno, predsednik gradske opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, upalio je Baklju prijateljstva, a ovog puta društvo mu je pravila atletičarka - Aleksandrija Mitrović. Potom je usledio bogat takmičarski, zabavni i edukativni program za mališane.

Sportske igre mladih su najmasovnije takmičenje u Evropi, a održavaju se od 1996. godine. Takmičenje je dobilo podršku najznačajnijih međunarodnih sportskih organizacija kao i ličnosti iz sveta sporta i politike.

Pored učenika iz Srbije, na takmičenju su učestvovali i đaci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Pošto učenici odmere svoje snage i sposobnosti u Beogradu, finale Sportskih igara mladih se, kao i svake godine, seli u Split. Tamo će se mališani takmičiti u košarci, fudbalu, odbojci, tenisu, atletici i drugim disciplinama.

Duh takmičenja, želja za pobedom i potvrdom da su bolji. Ali, u suštini - učenje sportskom navijanju, fer pleyu, negovanje sportskog duha i pre svega, upoznavanje i dobro druženje... To su sportske igre mladih!

U nastavku pogledajte na koji način su se mališani takmičili, zabavili, ali i edukovali:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()