Helikopterske jedinice gase vatru: Na Žaračkoj planini gori 170 hektara borove šume, u Troglavu 40

Naselje Seoce u blizini požarišta je zaštićeno.

31.08.2024. 11:23
  • Podeli:
helikopter mup požar-66d2e105808dc.webp Foto: Tanjug/OMK MUP Srbije

Vatra već treći dan pali borovu šumu iznad varošice Ušće, izgorelo je preko 170 hekta borovine i niskog rastinja. 

Angažovane su helikopterske jedinice. I dalje gori i na Troglavu iznad Bogutovca gde je vatrom zahvaćeno 40 hektara hrastove i borove šume. 

Požar u Polimiru u Ibarskoj klisuri je ugašen.

Požar na Žaračkoj planini u Ibarskoj klisuri još nije pod kontrolom, potvrdio za RTS komandant odeljenja Sektora za vanredne situacije u Kraljevu Petar Luković.

Vatra već treći dan "guta" borovu šumu iznad varošice Ušće, a teren je strm i nepristupačan. Vatra se od juče gasi iz vazduha, helikopterom MUP-a Srbije.

Na terenu je 60 vatrogasca spasioca iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara i sa Kopaonika. Angažovano je i oko 40 radnika "Srbija šuma".

Naselje Seoce u blizini požarišta je zaštićeno.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()