Hitna pomoć zadržana na Jarinju zbog KM tablica

U vozilu se nalazio pacijent koji je upućen na lečenje u Klinički centar u Severnoj Mitrovici.

18.01.2023. 16:33
  • Podeli:
barikade kosovo tanjug (2)-63970b10ace31.webp Foto: Tanjug

Vozilo hitne pomoći sa KM tablicama zaustavljeno je od strane kosovske policije danas na administrativnom prelazu Jarinje. 

U vozilu se nalazio pacijent koji je upućen na lečenje u Klinički centar u Severnoj Mitrovici.

Kosovska policija je vozilo zaustavila sa obrazloženjem da se zbog KM tablica "vodi kao neregistrovano".

 "Pustili su nas, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa KiM", rekao je za Kosovo onlajn  vozač saniteta iz severnog dela Kosovske Mitrovice Milan Jovanović.

On je objasnio da su mu policajci na administrativnom prelazu prvo uzeli dokumenta i rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".

Vozač saniteta kaže i da su pripadnici kosovske policije vratili iza njih i nekoliko privatnih vozila registrovanih na KM tablice.

Podsetimo, krajem novmebra je dogovoreno da prištinske vlasti obustave do daljeg radnje u vezi sa preregistracijom vozila, a da će Beograd prestati da izdaje nove registarske tablice sa imenima kosovskih gradova. 

U skladu sa time, navodi Kosovo onlajn, ne bi trebalo ni da bude sporno produženje važenja za stare KM tablice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()