Humanitarna pomoć iz Srbije stigla u Siriju

U okviru prvog kontingenta pomoći, poslato je oko šest tona namirnica i hrane u najugroženija područja te zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane

02.03.2023. 10:22
  • Podeli:
Miloš Vučević_Basem Džaman Aga_Foto Tanjug_Ministarstvo odbrane-64006b76421d2.webp Foto: Tanjug / Ministarstvo odbrane

U glavni grad Sirije Damask stigla je humanitarna pomoć koju je Srbija uputila sirijskom narodu posle razornog zemljotresa 6. februara, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je otpremanju humanitarne pomoći Srbije za građane Sirije na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Avion "Er Srbije" je, u okviru prvog kontingenta pomoći, poneo oko šest tona namirnica i hrane u najugroženija područja te zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga izrazio je zahvalnost Republici Srbiji i njenim zvaničnicima na prikupljenoj pomoći, koja će narodu Sirije pomoći u ovim teškim trenucima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()