Humanitarni glumački nastupi: Prikupljanje donacija za decu obolelu od raka

Ideja da se održi ovako nešto krenula je od dece, odnosno polaznika škole glume.

Autor: Lena Sladojević
10.02.2024. 19:17
  • Podeli:

U Domu kulture "Studentski grad", u saradnji NURDOR-a i škole glume "Teatar komedije i drame", održavaju se celodnevni humanitarni nastupi, u svrhu pomoći za decu obolelu od raka.

Ulaz na sve nastupe je besplatan, a ispred vrata Velike sale postavljena je kutija sa donacijama. Ideja da se održi ovako nešto krenula je od dece, odnosno polaznika škole glume.

"Radimo za decu obolelu od raka, prikupljaju se donacije da bi mogli da im pomognemo", kaže nam Stefan Beljin iz OŠ "Jovan Dučić", dok Petar Vučković iz iste škole poručuje: 

"Mi radimo javni čas, prvo zato što smo nešto novo naučili i hteli smo to javno da izvedemo, a drugo da pomognemo, našim drugarima vršnjacima, da prebole tu bolest rak".

Dečju ideju su podržali direktor škole, glumci i brojni drugi saradnici.

"Moram da kažem, da je ovo već drugi uspešni projekat, prvi je bio u Novom Sadu gde je mentorka glume bila Marija Vicković, Đorđe Mišina je držao filmsku glumu, asistentkinja je bila Ana Rudakijević, dok su ovde trenutno klase Dare Đokić, Miloša Petrovića Trojpeca i Đorđa Mitrovića", objašnjava direktor Škole glume "Teatar komedije i drame" Ivan Jeremić

Foto: UNA

Iako je zahtevno, mentorima posebno znači rad sa mališanima.

"Zaista čarobno, ja sam prvi put u ovome, nikada nisam ništa pre predavao, niti sam se bavio nekom vrstom pedagogije, tako da je ovo prvo neko iskustvo tog tipa i zaista dođem na te časove i izađem pun neke energije, jer su oni tako maštoviti i daroviti. Imaju dosta energije i dosta su vredni", kaže glumac Đorđe Mitrović

Poslednji nastup i to starije grupe planiran je od 20.00 časova, tako da se još uvek možete zaputiti u Studentski grad - pogledati nešto interesatno i donirati pare za male borce onkologije. Polaznici škole im žele ovim putem brz oporavak.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()