Inicijativa MUP-a za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu: Ovo su detalji

Njegovo uspostavljanje doprinelo bi većoj vidljivosti i zastupljenosti regiona u Generalnom sekretarijatu Interpola

05.04.2024. 14:59
  • Podeli:
policija-foto-mup-srbije.jpg Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je, vođeno principom jačanja regionalne saradnje i očuvanja bezbednosti, pokrenulo inicijativu za otvaranje Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koju je Vlada Srbije usvojila na sednici.

Formiranje Regionalnog biroa ove značajne međunarodne organizacije, koja okuplja 196 država članica, dalo bi značajan doprinos jačanju kvaliteta i intenziviranju regionalne saradnje kroz razmenu informacija, ali i promovisanje globalnog odgovora na regionalne bezbednosne pretnje, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističe se da bi njegovo uspostavljanje doprinelo većoj vidljivosti i zastupljenosti regiona u Generalnom sekretarijatu Interpola.

"Podsećamo da je Srbija jedan od osnivača Interpola i da se pouzdanost srpske policije u Interpolu visoko ceni, a da je Nacionalni centralni biro Interpola Beograd po ostvarenim rezultatima među prvih deset u svetu", kaže se u saopštenju.

Nadležnost Regionalnog biroa Interpola u Beogradu, koji bi bio sedmi u svetu, obuhvatala bi države Jugoistočne Evrope i on bi, osim sedišta ove međunarodne policijske organizacije u Lionu, bio jedini na evropskom kontinentu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()