Održan skup podrške tužiteljkama Savović i Paunović

Savović je negirala da je želela da promeni radno mesto i da je bila iznenađena odlukom o preraspodeli.

02.03.2023. 16:07
  • Podeli:

Ispred Vlade Srbije danas je posle 15.00 časova počeo skup podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović koje su radile na slučaju EPS i koje su preraspoređene u drugo odeljenje, a kako su organizatori rekli, jedan od zahteva je da se one vrate na staro radno mesto.

Na skupu pod nazivom "Ne damo naše Laure",  koji su organizovali advokati Jovan Rajić, Čedomir Kokanović i Ivan Ninić,  pored predstavnika strukovnih udruženja, okupili su se i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka među kojima su Siniša Kovačević, Srđan Milivojević, Dobrica Veselinović, Tatjana Manojlović, Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta i drugi.

Učesnici skupa nose transparente na kojima piše: "Podrška tužiteljkama", "Ima nade za nomade", "Podrška časnim tužiocima i njihovim hrabrim tužiteljkama koje su se svojim primerom odvažile da kažu istinu i zaštite svoj i integritet profesije" i slično.

Saobraćaj na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine je zatvoren, a najavljeno je da će posle uvodnih obraćanja okupljeni preći do zgrade u koju je smešteno Republičko javno tužilaštvo.

Slučaj tužiteljki pokrenuo je različite reakcije u javnosti, posle njihovog istupanja u medijima. 

Savović je negirala da je želela da promeni radno mesto i da je bila iznenađena odlukom o preraspodeli.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije da su netačne informacije da su tužiteljke smenjene i da im je "oduzet" predmet u vezi sa zloupotrebama u EPS-u već da su na osnovu ranije izražene želje, prebačene iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal.

 VJT je ocenilo da se slučaj premeštanja tužiteljki iskorišćava u političke svrhe i za lične interese, zbog čega je, kako su ocenili, u drugom planu ostala uspešna realizacija velikog i važnog predmeta "EPS", u kojem je uhapšeno šest osumnjičenih protiv kojih je pokrenuta istraga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()