Kad je teško - vojska: Nastavljeno pružanje pomoći meštanima sela koja je pogodila suša

Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa mogućnostima, angažuje snage i sredstva da pomogne stanovništvu i umanji posledice suše

15.08.2024. 21:12
  • Podeli:
vojska srbije pomaže meštanima naselja koje je pogodila suša, cisterna cisterne sa vodom, voda - 15 avg 2024 - TANJUG MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (2)-66be4d7a4dfca.webp Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Pripadnici Vojske Srbije su i danas na terenu i zajedno sa nadležnim službama neumorno rade kako bi se u opštinama pogođenim dugotrajnom sušom ublažile posledice nestašice vode, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osim dosadašnjeg angažovanja na zadacima vodosnabdevanja stanovništva i ugroženih životinja na teritoriji Vladimiraca, Gornjeg Milanovca, Mionice, Sjenice i na Suvoj planini, Vojska Srbije je od danas angažovala dodatne cisterne, po zahtevu opština Gornji Milanovac i Sjenica, koje su proglasile vanrednu situaciju.

Dodatne cisterne su primarno angažovane na doturu vode za dopunu bazena u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca i na dopuni rezervoara sa vodom koje stanovnici sela sjeničke opštine koriste za piće i pojenje stoke.

U situaciji kada se zbog odsustva padavina meštani mnogih sela suočavaju sa nestašicom vode, Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa mogućnostima, angažuje svoje snage i sredstva kako bi pomogla stanovništvu i umanjila posledice suše. 

Vojska time pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba obezbediti vodu, evakuisati ugrožene, pružiti medicinsku pomoć, napraviti put, most, sanirati klizišta, raščistiti snežne nanose ili ugasiti požar, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()