Kako se prestonica nosila sa nevremenom: Voda sa Čukarice preusmeravana prvi put na Novi Beograd

Delovi Čukarice i Novog Beograda u subotu su tokom nevremena ostali bez struje

06.08.2023. 09:44
  • Podeli:

 Sekretar Sekretrijata za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš, izjavio je da su tokom jučerašnjeg nevremena delovi Čukarice i Novog Beograda ostali bez struje, kada je nekoliko trafo-stanica ostalo bez električne energije, pa je samim tim bilo ugroženo vodosnabdevanje novobeogradske strane Save, Zemuna i Bežanijske kose.

Glavaš je za RTS naveo da je prvi put voda sa Čukarice preusmeravana ka Novom Beogradu, tako da je održan sistem vodosnabdevanja Beograda, ali je snaga oluje bila takva da je u nekom trenutku potencijalno bilo ugroženo vodosnabdevanje većeg dela Novog Beograda i Zemuna.

Ekipe Elektrodistribucije Beograd su izuzetno brzo rešile probleme sa nestankom struje, istakao je Glavaš.

Naveo je da je tokom jučerašnjeg nevremena vetar duvao 80 do 100 kilometara na sat, a da je za prvih 40 minuta oluje palo od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, pre svega u Zemunu, Novom Beogradu, Čukarici, delovima Palilule i delovima Starog grada.  

Glavaš kaže da je trenutna sitacija sa snabedavnjem strujom stabilna i da je ostalo nekoliko stotina potrošača bez struje u užem gradskom jezgru, kao i rubnim delovima grada u Lazrevcu, Obrenovcu. 

Ekipe EDB-a otkanjaju kvarove, rekao je Glavaš i istakao da ceo komulani sistem Grada i republička preduzeća rade na prevazilaženju posledica nevremena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()