Kako se prijaviti na konkurs za stipendiranje nadarenih studenata

Prijava se vrši preko usluge eTalenti

23.03.2023. 09:37
  • Podeli:
studenti it strahinja aćimović tanjug-1665588459887.webp Foto: Strahinja Aćimović/Tanjug

Od pokretanja usluge eTalenti na portalu eUprave za prvih nedelju dana od otvaranja konkursa Fonda za mlade talente i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za stipendiranje studenata završnih godina državnih fakulteta stiglo je 98 prijava.  

Prijave za stipendiranje nadarenih studenta traju do 16. aprila, a prijavljivanje se može izvrišti na stranici eUprave.

Usluga eTalenti upravo je i namenjena nadarenim studentima na završnoj godini osnovnih akademskih integrisanih studija i studentima završnih godina master studija na faktuletitima čiji je osnivač Srbija.

Pokretanjem ove usluge omogućeno je da umesto nekadašnja četiri dokumenta koja je bilo potrebno dostaviti u paprinom formatu, sada student može da aplicira podnoseći samo jedan dokument i to u elektronskom formatu dok se izvod iz matične knjige rođenih, podaci o državljanstvu i prebivalištu odnosno boravištu pribavljaju elektronskim putem.

Obaveza studenta je da samo priloži potvrdu o upisanoj završnoj godini akademskih ili master studija sa prosečnom ocenom.

"Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisalo je ovaj poziv zajedno sa Fondom za mlade talente i ove godine su opredeljena sredstva za 1.050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2022/23. godinu”, kaže Biljana Marić, pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

Preliminarne liste biće završene nekoliko dana nakon zatvaranja konkursa, a na osnovu prikupljenih podataka automatski se proverava ispunjenost uslova. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()