Koja li je tajna skandala u kraljevskoj porodici? Kejt Midlton nestala, a ima li ona pravo na to?

Princeza Kejt (42) provela je u januaru ove godine dve nedelje u bolnici nakon uspešne hiruške intervencije

Autor: Web UNA Srbija
19.03.2024. 11:53
  • Podeli:

Mnoštvo teorija, trudnoća, prevara, depresija, plastična operacija, razvod, koma ili čak i smrt su navodi koji se danima već vezuju za ime Kejt Midlton, princezu od Velsa. Poslednji put je viđena u decembru i od tada zvanično ona odsustvuje iz javnih aktivnosti zbog oporavka od operacije abdomena. 

Posle skandala sa uređenom i fotošopiranom fotografijom za Dan majki, nagađanja i sumnje su još veće. U britanskim medijima Kejt se već uveliko upoređuje sa princezom Dajanom. Po čemu je sve vidljivo da je sporna fotografija fotošopirana i da li je to mogla princeza da uradi sama?

Ko će i kada stati na put spekulacijama i kakvu tajnu krije Kejtino odsustvo razgovarali smo u emisiji "Popodne" na UNA televiziji sa urednikom magazina "Gloria" Borisom Jakićem i fotografom Draganom Kujundžićem.

Zašto je jedna fotografija u 21. veku, kada svi dorađuju fotografije, napravila toliki skandal? Sada mediji i britanski tabloidi tvrde da nije moguće da je Kejt sama koristila fotošop, program koji je vrlo zahtevan. Druga sporna fotografija bila je ona iz automobila u kom se mutno nazire Kejt ili osoba koja liči na nju.

"Najveći problem je nastao kada su sve svetske agencije tu fotografiju 'ubile'. Agencije su posle 24 sata primetile da je na fotografiji dosta intervenisano, vidljiv je rad u fotošopu. Te agencije kada su videle to 'ubile' su tu fotografiju i dale uputstvo svojim klijentima da je ne koriste. Pravilo je pri radu u agencijama da se fotografije ne edituju. Ova fotografija je ustupljena sa dvora, tako da se nisu ni udubljivali u samu fotografiju, puštena je po automatizmu. Kasnije je neko dublje ušao u samu fotografiju, te su agencije morale da reaguje, jer je nedopustivo da se agenciji daje takva fotografija", objašnjava fotograf Kujundžić.

Ono što je mnogima sumnjivo je i činjenica da se za kralja Čarlsa izašlo u javnost sa informacijom da ima karcinom, a za Kejt je šturo izdato samo saopštenje da je imala ozbiljnu operaciju abdomena bez detaljisanja. 

"Dve različite PR službe vode Kesington i Bakingemsku palatu. Zvanična palata ima ozbiljnu PR službu koja vodi računa o kralju Čarlsu, ranije i o Elizabeti, dok je u Kesingtonu reč o maloj službi, samo dve osobe tu rade, prilično su nevešti. Osnovano se sumnja da je ta služba i bez konsultacije sa Kejt i Vilijamom intervenisala na fotografiji i poslala je velikim agencijama. Vi ne sumnjate u verodostojnost fotografija koje dolaze iz palate", ističe Jakić i dodaje: 

"Najveći problem je trenutak, ona se prvi put pojavila za lep povod, lepa fotografija, nije je bilo od 25. decembra, a onda se pojavila na Dan majki, a posle i sa Vilijamom u kolima. Ali to nije uspelo. Kasnije se i ona oglasila na mreži X i ja verujem da to izvinjenje nije prošlo bez konsultacije sa njom, da to nije samo PR služba. Ne bih se oslanjao na influensere i tabloidne novinare, na to da je ona bila u indikovanoj komi i nešto tome slično. Izdato je saopštenje da će se prvi put pojaviti u javnosti tek za rimokatolički Uskrs, to je činjenica koje se treba držati. Ovo njeno pojavljivanje je donekle isprovocirano nakon mnogo spekulacija o njenom zdravstvenom stanju", objašnjava urednik magazina Gloria Boris Jakić.  

Foto: Profimedia

Privatnost kraljevske porodice

Tog 6. januara pojavile su se paparaco fotografije Kejt Midlton, koja je fotografisana u Vindzoru u društvu majke Kerol. Sumnjalo se da se radi čak o njenoj dvojnici. Fotografije je objavio američki tabloidni sajt TMZ i to će Kensingtonska palata verovatno smatrati grubim kršenjem privatnosti princeze od Velsa i uputiće tužbu bez obzira što je otežavajuća okolnost, jer je pomenuti portal iz Amerike. 

Imaju li oni uopšte prava na privatnost?Ili su se tog prava davnih dana odrekli?

"Jedno je kad ste bolesni, bez obzira da li ste javna ličnost ili ne, ne bismo voleli da se klinička anamneza nađe u javnosti. Kada su neke lepe stvari, afirmativne, saglasan sam da se izađe u javnost i da to kraljevska porodica čini na sva zvona. Imaju pravo na privatnost svakako, ali bojim se da iz ovoga što se dešava od smrti kraljice, mnoge stvari su se ubrzale i pokazale slabosti na britanskom dvoru, u odnosu sa medijima i novim tehnologijama. Još uvek je to old skul u razmeni informacija sa medijima. Nije daleko rimokatolički Uskrs, sačekaćemo pa ćemo videti u kakvom je stanju Kejt", ističe Jakić. 

Teorije idu toliko daleko, tako su princu Vilijamu prišili aferu sa Sarom Rouz koju već nazivaju Kamilom 2, zatim se pojavljuju tvrdnje da je Kejt ostala u drugom stanju sa nedavno nastradalim Tomasom Kingstonom. Ako je verovati tabloidima,britanska princeza od Velsa prikazana je prvi put od operacije, kojoj se podvrgla pre dva meseca, na snimku objavljenom na veb stranici tabloida ''San'', zdrava i u punoj formi. 

Kancelarija prinčevskog para u Kensingtonskoj palati nije komentarisala video, ali je portparol britanske princeze rekao da se Kejt uspešno oporavlja.

Podsetimo, princeza Kejt (42) provela je u januaru ove godine dve nedelje u bolnici nakon uspešne hiruške intervencije. Osim nekoliko mutnih fotografija sumnjive verodostojnosti, Kejt nije bila viđena u javnosti od porodične proslave Božića sa članovima kraljevske porodice.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()