"Komšinice, živi bili": UNA je proveravala kako radi novi "buvljak" na Miljakovcu

Prodavcima na tezge neretko dođu i modne blogerke

Autor: Jana Jakšić
15.12.2023. 19:30
  • Podeli:

Kapaciteti su veoma brzo popunjeni na novom "buvljaku" na Miljakovcu. Neki igrom prilika, drugi silom neprilika, prodavci bez obzira na hladnoću, kišu ili sneg, dane provode na svom radnom mestu.

Proverili smo kako se živi od prodaje sitnica. Možda je rečenica da posla uvek ima za one koji žele da rade istinita, ali Jelena je dokaz da dobro obrazovanje nije uvek put do dobrog posla. Ceo radni vek provela je kao prodavačica na buvljaku, a diploma Mašinskog fakulteta služi joj kao ukras na polici.

"Kad smo mi završavali, ili da ideš u Kanadu u Autraliju ili da izađeš na bulevar. Vaše generacije, sada je mnogo isplativije biti obrazovan, ali eto snašli smo se, odškolovali dvoje dece, živimo od toga. Mučenje je veliko, reuma, bolest, godinama smo bili napolju na kiši i snegu, ali se trudimo", rekla nam je prodavačica Jelena Petrović.  

Za razliku od Jelene, Slavko Živanović je nastavio porodični biznis, pa se prodajom robe bavi 23 godine, za koje je kako kaže više vremena proveo mokar nego suv.

"Bilo je baš onako loše, zime su bile i do -20, a sada je ovo vrhunski", kaže on.

Da bi se došlo do dobrog pazara, mora se privući pažnja šetača. Uz mnogo truda, malo sreće i dobrog kvaliteta robe, dolazi se do stalnih mušterija, a neki koriste i posebne metode - šarm.

"Uz šalu prodajem robu, dolaze mi mušterije sa starog buvljaka, traže me. Prodajem ni ne znam koliko, traže me", rekla nam je Daliborka Dupalov.

Sa novim buvljakom dolaze i novi kupci. Poslednjih godina je sve popularnija kupovina odeće u second hand prodavnicama i na buvljaku, pa prodavcima na vrata neretko zakucaju i modne blogerke.

Kako prodavci kažu na promet ne mogu da se žale, ali moraju da ulože mnogo truda i rada kako bi na kraju dana izgovorili svoju omiljenu rečenicu:

"Komšinice, živi bili!"

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()