Ministarka Kisić i gradonačelnik Zrenjanina obišli prvu bebu rođenu 2024. u tom gradu

U Zrenjaninu je, inače, tokom prošle godine rođeno više beba nego 2022.

01.01.2024. 14:44
  • Podeli:
ministarka darija kisić u zrenjaninu, 1 jan 2024 - Tanjug Ministarstvo za brigu o porodici Dejan Urošević (3)-6592be2bc7a06.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo za brigu o porodici/Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišli su danas prvorođenu bebu u 2024. godini u Zrenjaninu.

Kisić je rekla da je jutros, u 6.40 časova, mala Ana došla na svet i to je najdivniji poklon za njenu porodicu i sigurno najlepši početak godine.

Ministarka je istakla da se nalazi na jednom od najlepših mesta na svetu, mestu gde se rađaju bebe, u zrenjaninskom porodilištu.

Kisić je dodala da ju je posebno obradovala vest da je u Zrenjaninu tokom prošle godine rođeno više beba nego 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Foto: Tanjug/Ministarstvo za brigu o porodici/Dejan Urošević

"Tokom obilaska porodilišta, kao i drugih žena koje su postale majke prethodnih dana, primetila sam da ima veliki broj onih koje su rodile i svoje treće dete i to zaista divna vest, jer sve što radimo, radimo zbog dece, jer oni su naša budućnost", navela je ministarka. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je rekao da je budžet Grada za 2024. godinu uvećan kada je u pitanju finansijska podrška porodicama.

"Za prvorođeno dete grad izdvaja 60.000 dinara, a za drugo 45.000 dinara. Pored poklon paketa koje dobija svaka novorođena beba, takođe, svako dete koje se rodi 17. novembra, na Dan Grada, dobija dukat", podsetio je Salapura.

Foto: Tanjug/Ministarstvo za brigu o porodici/Dejan Urošević
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()