Na FDU danas počinje upis studenata u prvu godinu osnovnih studija

FDU ove godine upisuje 96 studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija, od kojih se 61 finansira iz budžeta, dok je 35 studenta na samofinansiranju.

08.07.2024. 08:25
  • Podeli:
studenti fakultet upis profimedia.jpg Foto: Profimedia

Na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu danas i sutra biće obavljen upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija 2024/2025. godine.

FDU ove godine upisuje 96 studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija, od kojih se 61 finansira iz budžeta, dok je 35 studenta na samofinansiranju.

Upis na odseke Menadžment kulture i medija i produkcija pozorišta, gluma, pozorišna režija, dramaturgija i vizuelni  efekti, animacija i gejm art je od 09.00 do 12.00 časova.

Za sutra je predviđen upis na odseke Filmska i televizijska (FTV) produkcija, kamera, montaža, snimanje i dizajn zvuka i FTV režija takođe od 09.00 do 12.00 časova.

Redosled kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija utvrđen je na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjem obrazovanju i rezultata postignutih na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti. Kandidat može da osvoji najviše 100 bodova.

Školarina na ovom fakultetu u školskoj 2024/2025. je od 240.000 do 250.000 dinara za studente koji se sami finansiranju, dok strani državljani iz susednih zemalja školarinu plaćaju od 350.000 do 360.000 dinara, a drugi strani državljani od 460.000 do 480.000 dinara.

Osnovne akademske studije na studijskim programima Fakulteta dramskih umtnosti traju četiri godine.

Fakultet dramskih umetnosti, FDU
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()