Na Institutu Dedinje počela sa radom kardiovaskularna magnetna rezonanca

Na novom aparatu će raditi lekari i medicinsko osoblje Instituta koje su prethodnih meseci edukovali svetski priznati stručnjaci.

25.11.2022. 17:29
  • Podeli:
magnetna rezonanca pixabay-1669393653634.webp Foto: Pixabay

U Institutu ,,Dedinje“ počela je da radi kardiovaskularna magnetna rezonanca, koja je jedan od najimpozantnijih alata u savremenoj medicini i obezbeđuje visoko informativnu i realističnu sliku u dijagnostici širokog dijapazona kardiovaskularnih oboljenja, saopštio je ovaj Institut.

Na novom aparatu će raditi lekari i medicinsko osoblje Instituta koje su prethodnih meseci edukovali svetski priznati stručnjaci.

Među njima su i prof. dr Robert Manke iz Univerzitetske bolnice u Cirihu i dr Maja Pirnat iz Univerzitetske bolnice u Mariboru, koji su od danas i zvanično konsultanti Instituta, što je potpisivanjem ugovora i potvrđeno.

Direktor "Dedinja" Milovan Bojić je istakao da će magnetna rezonanca biti revolucionarni pomak u dijagnostici i lečenju kardiovaskularnih bolesti.

"Kardiovaskularni magnet je izuzetno koristan i za tumačenje strukture samog zida krvnih sudova kao i potencijalnih plakova. Za to je takođe potrebna vrhunska prostorna rezolucija submilimetarskih preseka, koje obezbeđuje gradijent ovog aparata, što će, između ostalog, skraćivati vreme donošenja odluka i uspostavljanje indikacija", rekao je dr Želimir Antonić iz Instituta "Dedinje".

Prof. dr Robert Manka je izrazio veliko zadovoljstvo što će sarađivati sa kućom u kojoj se, kako je rekao oseća prijatno i u kojoj ima dosta prijatelja.

Početku rada kardiovaskularne magnetne rezonance prisustvovali su i prof. dr Ida Jovanović, jedno od najpoznatijih imena evropske dečije kardiologije i jedan od najvećih srpskih kardiologa akademik Miodrag Ostojić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()