Najmlađi Beograđani učili o reciklaži i kako sačuvati planetu

Gradska čistoća deci predstavila radne zadatke svojih radnika.

Autor: Stefan Dević
22.10.2022. 20:23
  • Podeli:

Vatrogasci, policajci, astronauti, ali i đubretari neka su od zanimanja koja deca najviše vole i kojima bi volela da se bave kada odrastu. Danas su u sedištu Gradske čistoće imala priliku da vide šta rade njihovi heroji u narandžastom, kao i da nauče šta je reciklaža i kako se odlaže otpad da bi grad bio čistiji i uredniji.

Beogradski mališani najviše su se radovali vožnji smećarcima.

"Klinci u Beogradu najviše vole naše radnike i naše kamione, ali je u gradu nebezbedno provozati decu, iako svi mole i mašu i zaustavljaju", napominje Mina Cakić, portparol  JKP “Gradska Čistoća”.

Prikupljajući plastične čaše i flaše, od malena se uči o reciklaži i odlaganju smeća. Samo tako mlađe generacije mogu da budu ekološki osvešćenije.

"Gradska čistoća sa velikim zadovoljstvom organizuje ovakve akcije, jer su one jedan od načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine", kaže Goran Vasić, JKP “Gradska Čistoća”.

Ovo je i prilika da podsetimo roditelje da ne možemo samo mi raditi edukaciju, ali ni škola - već da su oni tu ključni, pa i njih da podsetimo zašto je važno reciklirati i zašto je važno da uključimo decu i da čuvamo planetu i da se bavimo ekologijom.

Danas su najmlađi imali ispunjen dan. Među raznovrsnim aktivnostima, čuli su i priču o ekološkim junacima animiranih crtanih filmova „Reciklosaurusi“ i „Reciklotroni“. Videli su kojim se to vozilima, kako i zašto suzbijaju komarci i krpelji, kako se peru kontejneri, kada se i kako peru i čiste ulice, uklanja sneg, raščišćavaju „divlje“ deponije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()