Neverovatna priča o keruši Deni koja je nakon 139 dana lutanja našla put do svojih vlasnika

"To je život" – četvrtak u 19 sati na UNA TV

Autor: Web UNA Srbija
20.03.2024. 17:30
  • Podeli:
keruša dena-65fb0f2911230.webp Foto: UNA

Ono što se dogodilo 22. decembra 1995. godine je filmska priča. Nažalost nikada ekranizovana, kako to emisija “To je zivot” čini skoro 30 godina kasnije.

Ovo je priča o ratu, ali i priča koju rat nije mogao da zaustavi. Priča o jednoj divnoj porodici koja je svog psa izgubila na crvenoj liniji  u borbi za život u rodnoj Petrinji kada su kao i svi Srbi preko noći morali da ostave sve što su stekli, i priča o keruši koja je sama, vođena isključivo ljubavlju našla put do Srbije, Rume i izbegličkog kampa u kom je bila smeštena njena porodica.

Kilometre, granate, pucnjavu - sve je preživela. Avgustovske noći za vreme vojno - policijske akcije “Oluja”, krenula je putem koji ju je posle tačno 139 dana izgladnelu, krvavu i iznemoglu doveo u Srbiju. Sve drugo je istorija, a baš ta keruša ušla je na one najbolnije stranice stradanja srpskog naroda. Nažalost, ne i u udžbenike, ne ni na filmsko platno. 

Čak 29 godina od svega, porodica Radanović otvara vrata svog doma, ali i svoju dušu Jasni Đurović i emisiji „To je život”. Čućete ko je zapravo bila čuvena keruša Dena, koliko je bila pametna, da je sa njima živela i u ratu i u izbeglišvtu, ali i u Kanadi.

Foto: UNA 

Interesantan deo ovog nesvakidašnjeg dokumentarca je i činjenica da nema tačke na svetu gde nisu čuli za ovog psa. Da je taj pas sam sebi sredio papire za inostranstvo, da je umeo da razlikuje Umprofor i srpsku vojsku i da je sudbina htela da se više nikada ne razdvoji od porodice Radanović, iako je Dena uginula 2006. godine. Ne samo da su je kremirali, već su, kako kažu, doživeli i njenu reinkarnaciju jer su pre tri godine udomili psa koji je po svemu isti.

Na kraju ove priče, baš taj pas koji je isti Dena, uradio je nešto što zaista niko nije očekivao, ali ono što je Dena uvek radila i na mestu na kom nikada pre nije bio, ali koje je Deni bilo dobro poznato. To je život! 

Ne propustite ovu neobičnu i veoma emotivnu priču sutra u 19 sati, u emisiji „To je život” samo na UNA televiziji.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 126), Orion Telekom (na poziciji 11), m:sat (128), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 26), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), BH Telecom (na poziciji 54), mSAT - Lista 1 (na poziciji 120) i Lista 2 (na poziciji 66), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), ZipZap IPTV (Zenica) na poziciji 23, MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()