Nova direktorka OŠ 'Vladislav Ribnikar' počela da radi: Učiteljica Mitrović bila izbor nastavnika

Nedavno je v.d. drektorka Anđela Petrović podnela ostavku na tu funkciju.

05.10.2023. 11:50
  • Podeli:
OŠ Ribnikar UNA-64f46a7519a57.webp Foto: UNA

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas za Tanjug da je nova v.d. direktorka Osnovne škole Vladislav Ribnikar učiteljica Olga Mitrović i da od danas počinje sa radom na novoj funkciji. 

"Potpisala sam rešenje o njenoj poziciji v.d direktora u školi Vladislav Ribnikar. Radi se o učiteljici Olgi Mitrović, ona je u ovom kolektivu već dugi niz godina učiteljica i iznedrena je od nastavnika škole", rekla je Đukić Dejanović. 

U medijima se mogla čuti informacija da su ovu učiteljicu predlagali i roditelji dece koja pohađaju OŠ "Vladislav Ribnikar", a ne samo njene kolege iz kolektiva. 

Ona je navela da Osnovna škola Vladislav Ribnikar funkcioniše, da je pohađa više od 1.000 učenika, te da novoj direktorki želi puno uspeha na toj poziciji i da se brzo navikne na nove obaveze. 

Nedavno je v.d. drektorka Anđela Petrović podnela ostavku na tu funkciju. Ona je navela da su razlozi za podnošenje ostavke lične prirode.

Petrovićeva je rekla da više nema snage da bude na toj funkciji i da bi želela da više vremena posveti svojoj porodici. 

Podsetimo, u toj školi je 3. maja učenik ubio devetoro dece i radnika obezbeđenja. Posle toga smenjen je školski odbor i postavljen privremeni organ, a republička prosvetna inspekcija je predložila da se razreši dotadašnja direktorka Snežana Knežević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()