Novi protest na Šordošu: Petoro privedeno, dvoje povređeno

Učesnici protesta kažu da se neće pomeriti dok policija ne pređe na njihovu stranu i dok se ne obustave radovi

23.10.2022. 19:51
  • Podeli:
Šodroš_Novi Sad_protest_policija_Foto Tanjug Nenad Mihajlović (1)-1666547115754.webp Foto: Tanjug / Nenad Mihajlović

Građani koji se protive izgradnji novog mosta na Dunavu ponovo okupili su se na Šodrošu u Novom Sadu, a tokom protesta je privedeno pet osoba.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, priveden narodni poslanik Ðorđe Miketić, kao i da su dve osobe povređene. Tokom protesta došlo je do nadguravanja demonstranata i policije.

Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije na mestu gde su predviđeni radovi i uđu u gradilište.

Demonstranti su bacili tri dimne bombe na policiju i oduzeli jedan policijski štit. Do toga je došlo nakon što su demonstranati agresivnije nasrnuli u pokušaju da uzvrate policiji koja ih je odguravala štitovima.

Učesnici protesta kažu da se neće pomeriti dok policija ne pređe na njihovu stranu i dok se ne obustave radovi.

Među okupljenima su bili narodni poslanici "Moramo" Aleksandar Jovanović Ćuta, Ðorđe Miketić, Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd", Borislav Novaković iz Narodne stranke, kao i profesorka Biljana Stojković.

Zahtevi demonstranata su da građani imaju uvid u arhitektonski projkat mosta, koji će biti izgrađen u produžetku Bulevara Evrope, preko Dunava, kao i otvoren i prikazan ugovor sa kompanijom CRBS kako bi se znalo koliko most košta.

Oni traže i da se se prekine sa, kako tvrde, korišćenjem policije za privatno obezbeđivanje CRBS-a, da se napravi strateška procena uticaja na životnu sredinu, koja do sada nije urađena, da se zaustave svi pripremni radovi dok se ne pribavi dokumentacija, da ne dođe do betoniranja Šordoša i nasipa na Kameničkoj Adi, kao i da se generalni urbanistički plan Novog Sada doradi. Takođe se protive izgradnji projekta Novi Sad na Vodi.

Građani su nakon sukoba sa policije počeli da se razilaze, a policija se još uvek nalazi na mestu protesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()