Obustava rada i protest prosvetara u petak: Od ponedeljka skraćeni časovi - u štrajk stupaju i vrtići

Četiri prosvetna sindikata Srbije donela odluku

21.10.2024. 12:34
  • Podeli:
protest prosvetnih radnika, prosvetara - 16 sept 2024 - R.Z. ATAImages 16, septembar, 2024 (3)-66e817299578f.webp Foto: R.Z./ATAImages

Glavni odbori četiri reprezentativna sindikata obrazovanja doneli su odluke o obustavi rada u petak, 1. novembra, kada je planiran i protestni skup u Beogradu, sa početkom u 12 časova, objavljeno je na sajtu Unije sindikata prosvetnih radnika.

Takođe, sindikati su doneli odluku i o stupanju u zakonski štrajk od ponedeljka, 4. novembra, koji je se sprovoditi naizmenično po školskim upravama.To znači da će od tog datuma, kao su saopštili, časovi biti kraćeni na 30 minuta, a predškolske ustanove će prijem dece vršiti od 9 časova.

Kako navode dalje, "detaljno uputstvo o načinu realizacije štrajka biće naknadno poslato."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()