Od 2. decembra popisivači ponovo izlaze na teren

Postpopisna anketa će se sprovoditi 10 dana

01.12.2022. 15:30
  • Podeli:
popis-potpis profimedia-0309250875--1665405691955.webp Foto: Profimedia

Republički zavod za statistiku najavio je danas da će od 2. do 11. decembra sprovesti Postpopisnu anketu na slučajnom uzorku od oko 20.000 domaćinstava u 106 opština, u 250 popisnih krugova.

Na osnovu ove ankete će se obaviti kontrola kvaliteta podataka prikupljenih Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine.

Podaci prikupljeni u anketi služiće za kontrolu broja popisanih lica, domaćinstava i stanova.

Takođe, služiće i za kontrolu odgovora na pojedina pitanja iz popisnog obrasca, odnosno za ocenu statističke pouzdanosti rezultata Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022.

Tokom ankete građani se za sve informacije mogu obratiti info-centru na broj 0800 444 005 od 8 do 20 časova.

Popis stanovništva i domaćinstava sproveden je od 1. oktobra do 31. oktobra ove godine ali je kasnije produžen za nekoliko dana u velikim gradovima, kako bi svi koji su propustili da se popišu dobili mogućnost da to naknadno urade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()