Od 59 visećih mostova u Srbiji svega 10 ispravno

Od 59 mostova 41 je za sanaciju, a osam za rušenje

17.11.2022. 10:11
  • Podeli:
viseći most pixabay-1668676215009.webp Foto: Pixabay

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je, od 59 visećih mostova na teritoriji 90 lokalnih samouprava u Srbiji, osam za rušenje, a svega 10 je ispravno, saopštilo je danas Ministarstvo.

Podseća se da je ministar Goran Vesić prošle nedelje dao nalog Republičkoj građevinskoj inspekciji i lokalnim inspekcijama da obave popis nelegalnih visećih mostova i da utvrde u kakvom su stanju ti objekti.

“Izveštaj je u roku dostavilo 90 lokalnih samouprava, a svoju obavezu nije izvršilo 55. Utvrđeno je da se na teritoriji ovih 90 gradova i opština nalazi 59 visećih mostova od kojih je osam za rušenje, 41 za sanaciju i 10 ispravnih mostova", navodi se u saopštenju.

Kako ističu iz Ministarstva, dat je nalog lokalnim samoupravama da postupe po izveštaju, obaveste javnost o stanju nelegalnih visećih mostova i da se preduzmu mere kako bi se obezbedila sigurnost građana koji ih koriste.

Dodaje se da je ministar lokalnim samoupravama koje nisu dostavile izveštaj poslao upozorenje da to odmah učine.

Vesić je najavio da će u ponedeljak objaviti spisak onih lokalnih samouprava koje nisu izvršile popis i pregled nelegalnih visećih mostova na svojoj teritoriji i da će prema njima biti sprovedene zakonom propisane mere.

Podsetimo, u nesreći kod Ovčar banje kada se srušio viseći most dok su preko njega prelazili turisti iz BiH dve žene su poginule, a deset ljudi je povređeno.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()