Odlaže se spasavanje životinja sa Krčedinske ade: Čeka se rešenje za evakuaciju

Životinje nisu uz prehranu ugrožene

11.01.2024. 15:16
  • Podeli:
krčedinska ada una (2)-659ef8aa0dc30.webp Foto: UNA

Najveći broj krava, zarobljenih na Krčedinskoj adi, bezbedno je evakuisan skelom JP "Vojvodinašume". 

Evakuacija se odlaže, a stočari će dan iskoristi za zbrinjavanje izgladnelih grla.

Sedam krava i krdo poludivljih konja ostalo je na Krčedinskoj adi. Životinje nisu uz prehranu ugrožene, ali u ovom trenutku ne postoji rešenje za njihovu evakuaciju, rečeno je za RTS u JP "Vojvodinašume".

U dogovoru sa stočarima danas neće biti evakucije, ali će se nastaviti sutra.

Stočari će, u saradnji sa veterinarskim inspektorima, dan iskoristiti za tretman izgladnelih grla.

Podsetimo, slučaj zarobljenih životinja na Krčedinskoj adi nije samo posledica nabujale reke, već i zbog toga što drugi stočari nisu dozvolili Plavšićima da svoja grla preteraju preko njihovih imanja.

Slučaj je došao do medija koji su podigli pažnju, pa su MUP i Vojska dopremili hranu životinjama, a JP "Vojvodinašume" obezbedilo splav koji prevozi stoku.

Posle spasavanja goveda u planu je izvlačenje divljih konja sa Krčedinske ade. Međutim, oni koji učestvuju u akciji kažu da će to ići znatno teže. Plan je da se vođe krda namame da uđu na splav i veruju da će posle toga i ostali ih slediti.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()