Održan 16. protest 'Srbija protiv nasilja'

Učesnici su šetali Bulevarom kralja Aleksandra preko Slavije do zgrade Ministarstva prosvete

19.08.2023. 21:21
  • Podeli:
Protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Strahinja Aćimović-64e1160af41c0.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras ispred Predsedništva Srbije, gde su još jednom ponovljeni zahtevi protesta.

Učesnici su šetali Bulevarom kralja Aleksandra preko Slavije do zgrade Ministarstva prosvete, gde su se okupljenima obratili Slavoljub Stojadinović profesor fizičkog iz Velike Plane, kao i Milan Jevtić nastavnik istorije iz Kragujevca.

Saobraćaj, koji je u ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj bio blokiran, ponovo je uspostavljen. Saobraćaj je uspostavljen i kod Doma Narodne skupštine gde je oko 19.30 časova protest i počeo.

Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, poslanica Zeleno levog kluba Jelena Jerinić, poslanica Zeleno levog kluba Biljana Đorđević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednici Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i Borko Stefanović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica  DS Dragana Rakić, političar Zoran Živković, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, osnivač i član novoformiranog Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i Borislav Novaković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()