Održan dvanaesti protest 'Srbija protiv nasilja'

Učesnici su prošetali Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom ulicom, a potom i zastali ispred zgrade RTS-a

22.07.2023. 21:38
  • Podeli:
Dom Narodne skupštine_protest Srbija protiv nasilja_Foto Tanjug_Zoran Žestić (2)-64bc309e43098.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije završen je večeras oko 21.30 sati ispred zgrade RTS-a.

Ovo je drugo okupljanje učesnika protesta ispred zgrade javnog servisa od kako su počeli protesti, čiji je jedan od zahteva i smena rukovodstva te kuće.

Okupljenima su se, na tom mestu, obratili student Dimitrije Dimić, pisac Biljana Lukić i novinar Smiljan Banjac, koji je pročitao zahteve i saopštio da Dimić više ne štrajkuje glađu.

Učesnici su prethodno prošetali Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom ulicom, prolazeći pored sedišta REM-a, zgrade Večernjih novosti, lista Politika i Radio Beograda.

Saobraćaj u ulicama gde su učesnici prošetali se postepeno normalizuje, a ranije je uspostavljen ispred Doma Narodne skupštine.

Na protest su došli predsednik  poslanici DS Srđan Milivojević i Dragana Rakić,  Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potprednica S SP Marinika Tepić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić,  Bilajana Đorđević, Dobrica Veselinović i Robert Kozma iz Zeleno levog fronta, predsedniki Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, samostalni poslanik Miloš Parandilović, ruski aktivista Peter Nikitin.

Protest "Srbija protiv nasilja" održan u Kraljevu, završen je ranije zbog kiše.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()