"Zaustavimo nasilje u školama": Održan protest roditelja i učenika zbog napada na nastavnicu biologije

Odlukom kolektiva OŠ "Jovan Dučić" danas nije bilo nastave u toj školi, a Savet roditelja pozvao je ranije sve roditelje učenika da se okupe u 17 časova ispred škole na protestu povodom nasilja.

14.06.2024. 18:20
  • Podeli:

Roditelji učenika OŠ "Jovan Dučić" okupili su se danas u dvorištu te obrazovne ustanove, gde protestuju zbog nasilja nad nastavnicom biologije.

Odlukom kolektiva OŠ "Jovan Dučić" danas nije bilo nastave u toj školi, a Savet roditelja pozvao je ranije sve roditelje učenika da se okupe u 17 časova ispred škole na protestu povodom nasilja.

"Skupom ispred škole pozivamo sve roditelje da pokažu, najpre deci, a nažalost i mnogim roditeljima, da smo protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima poveravamo svoju decu! Prosvetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše dece u njihovim i našim rukama ", naveo je Saveta roditelja OŠ "Jovan Dučić" u dopisu.

Jelena Maksimović, članica Saveta roditelja pomenute škole, izjavila je za "Blic" da je izuzetno ponosna na brzu reakciju i složnost roditelja, kao i na kolektiv škole koji je jednoglasno podržao odluku o obustavi nastave.

"Naša saznanja su ista kao i ona koja su se pojavila u medijima, da je napadnuta profesorka biologije od strane nezadovoljne majke zbog ocene njenog sina, što je rezultiralo fizičkim napadom i hospitalizacijom profesorke zbog lakših telesnih povreda. Prosto, današnjim okupljanjem želimo da pokažemo da empatija i dalje postoji, te da još uvek imamo nadu da će zakon preduzeti potrebne mere kako bi se sankcionisali ovakvi slučajevi, kao i svi drugi oblici nasilja. Nažalost, ponovo smo suočeni sa situacijom sličnom onoj od 3. maja, kada smo morali objašnjavati našoj deci zašto danas nema škole",  istakla je Maksimović.

Na protestu koji je u toku nalazi se veliki broj roditelja i đaka koji nose transparente na kojima piše „zaustavimo nasilje u školama“. Roditelji kažu da su šokirani, razočarani i zabrinuti napadom koji se desio juče, i da su organizovali protest kako se solidarisali i kako bi pružili podršku napadnutoj nastavnici.

Uhapšena majka koja je pretukla nastavnicu

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beogradu su doneli rešenje o zadržavanju okrivljene A. R. (32) zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je dana 13.06.2024. godine, u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna zaključenom ocenom njenog sina, uputila oštećenoj – nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()