Opozicija: Povlačenje Nacrta zakona o policiji je pobeda javnosti

Poslanici opozicije tvrde da su zajedničkim pritiskom naterali premijerku Anu Brnabić i Vladu Srbije da povuku nacrt zakona i da ne dođe do skupštinske procedure

26.12.2022. 13:28
  • Podeli:
policija mup srbije.jpg Foto: MUP Srbije

Predstavnici dela opozicije izrazili su na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zadovoljstvo zbog povlačenja Nacrta zakona o policiji, koji su kritikovali prethodnih dana, ocenjujući to kao "pobedu javnosti".

Poslanik poslaničke grupe "Ujedinjeni" Pavle Grbović ocenio je da je ta pobeda privremena, jer "svesni smo da nas nešto slično može očekivati u budućnosti".

On tvrdi da se neki elementi iz nacrta zakona o policiji već primenjuju, poput kamera za biometrijski nadzor građana, a još nije odgovoreno, kaže, da li postoje paralelne kineske policijske stanice kao što to tvrde evropske institucije.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da čestita svim građanima Srbije, strukovnim udruženjima, nevladinim organizacijama zbog povlačenja Nacrta zakona o policiji.

"Ovo je pobeda nezavisnih medija, građana, policijskih sindikata i na kraju opozicionih političkih stranaka", rekao je Milivojević i dodao da bi ovakav zakon bio prvi antievropski,  jer nije usaglašen sa zakonodavstvom EU.

Poslanici opozicije tvrde da su zajedničkim pritiskom naterali premijerku Anu Brnabić i Vladu Srbije da povuku nacrt zakona i da ne dođe do skupštinske procedure. Konferenciju za novinare održali su predstavnici poslaničkih grupa "Ujedinjeni", DS, koalicija "Moramo-Zajedno" i samostalna poslanica Selma Kučević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()