Osmi protest 'Srbija protiv nasilja' počeo u Beogradu

Trasa kretanja je, prema najavi, od Narodne skupštine Ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade, potom Nemanjinom preko Slavije do Autokomande

24.06.2023. 18:23
  • Podeli:
Protest Tanjug vladimir šporčić-649719bcebd54.webp Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" počeo je u Beogradu od 18 časova, na platou ispred parlamenta uslediće kratko obraćanje učesnika protesta.

Očekuje se da građani krenu u protestnu šetnju, a trasa kretanja biće, prema najavi, od Narodne skupštine Ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade, potom Nemanjinom preko Slavije do Autokomande, gde će blokada auto-puta trajati do 21.00 čas.

Organizatori su najavili da će se građani danas okupiti na protestima i blokirati saobraćaj u deset gradova, kao i da će biti blokirani i drugi važni pravci ukoliko ne dođe do ispunjenja zahteva.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Prvi protest "Srbija protiv nasilja" održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata.

Treći protest održan je 19. maja, a tada su bili blokirani Gazela i Brankov most.

Četvrti protest održan je 27. maja, a učesnici su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade RTS-a.

Tokom petog protesta, 3. juna, učesnici su posle šetnje formirali prsten oko zgrade Predsedništva.

Šesti protest, održan 9. juna, završen je pošto su posle okupljanja i šetnje učesnici napravili prsten oko zgrade Vlade Srbije.

Protest je sedmi put u Beogradu održan prošle subote. Učesnici su posle okupljanja ispred Doma Narodne skupštine i šetnje Ulicom Kneza Miloša, blokirali auto-put kod Mostarske petlje i Autokomande. Protesti su istog dana održani u još tri grada – Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()