Patrijarh Porfirije čestitao muslimanima Kurban-bajram

Patrijarh je istakao da je Kurban-bajram praznik koji i nas hrišćane podseća na praoca Avrama

15.06.2024. 19:37
  • Podeli:
porfirije sava radovanović tanjug-63b6debfd3384.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Patrijarh Porfirije čestitao je danas Kurban-bajram svim islamskim vernicima u Srbiji.

"Svim muslimanima, našoj braći i sestrama po praocu Avramu – Ibrahimu, ali i našoj braći i sestrama po radostima, brigama, zajedničkim pregnućima u kojima učestvujemo na dobro svih – želimo mir, zdravlje i sreću povodom nastupajućeg Kurban-bajrama", navodi se u čestitci.

Patrijarh je istakao da je Kurban-bajram praznik koji i nas hrišćane, koji sa muslimanima delimo ove široke balkanske prostore, podseća na praoca Avrama, čoveka koji je svima koji verujemo u jednoga Boga, primer nepokolebive vere i poverenja u Tvorca – istinitog, pravednog, čovekoljubivog Boga koji podjednako voli sve ljude, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

"Želimo da sve muslimane, na ovaj veliki praznik, obraduje anđeo milosrđa i daruje izobiljem radosti", poručio je patrijarh Porfirije.

Islamski vernici sutra proslavljaju Kurban-bajram koji traje četiri dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()