Poboljšanje bezbednosti: Dodeljeno 60 miliona dinara za nabavku video-nadzora u srednjim školama

Naredne godine pravo učešća na konkursu imaće i osnovne škole

11.10.2024. 19:00
  • Podeli:
kamera - profimedia-0888088516-66a4ee72b9bab.webp Foto: Profimedia

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Robert Otot uručio je danas ugovore u vrednosti od 60 miliona dinara za 42 srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za nabavku video-nadzora i opreme za povezivanje sa monitoring sobom.

Otot navodi da je ovaj konkurs prvi put raspisan prošle godine u vrednosti od 20 miliona dinara za osnovne i srednje škole, a da je ove godine vrednost konkursa utrostručena, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

"Prednost su imale škole kojima će lokalna samouprava finansirati opremanje monitoring-sobe. Na taj način pokazujemo da su bezbednost i odgovornost zajednički prioriteti, kako škola, tako i lokalnih zajednica“, istakao je on.

Otot je rekao da je u planu povećanje sredstava za bolje uslove i bezbednost đaka i da će naredne godine pravo učešća na konkursu imati i osnovne škole.

"Pored brige o bezbednosti, nastavljamo i sa ulaganjima u školske objekte. Obnova i modernizacija škola, kao i izgradnja novih učionica, sportskih sala i drugih objekata od ključnog su značaja za unapređivanje obrazovanja. Cilj nam je da škole budu bezbedne i prijatne, sa optimalnim uslovima za rad i učenje", dodao je.

Na konkurs je pristiglo ukupno 55 prijava, od kojih su 54 prijave podnele srednje škole, a jednu prijavu ustanova učeničkog standarda. Uslove za dodelu sredstava ispunilo je 42 korisnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()