Počasna paljba u Beogradu, Novom Sadu i Nišu povodom Dana državnosti

Upriličen je i defile brodova u Beogradu i Novom Sadu

14.02.2024. 16:14
  • Podeli:
kalemegdanska tvrđava, počasna paljba, dan državnosti srbije, sretenje, garda vojske srbije, kalemegdan - 14 feb 2024 - foto Tanjug Marko Đoković-65ccd8a4a155b.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Sa Kalemegdanske, Petrovaradinske i Niške tvrđave danas u 16 časova je izvršena počasna artiljerijska paljba Garde Vojske Srbije, povodom obeležavanja Dan državnosti naše zemlje, uz defile brodova u Beogradu i Novom Sadu.

Počasnoj paljbi je prethodilo podizanje zastave uz intoniranje himne.

U Beogradu je paljba izvršena sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oružja.

Događaju je prisustvovalo više stotina građana, među kojima i velik broj dece.

Uporedo sa počasnom paljbom, upriličen je i defile plovila Rečne flotile u Beogradu, na plovidbenoj ruti od Savskog jezera do Pančevačkog mosta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()