Počeo protest prosvetnih radnika ispred Skupštine

Prosvetari su blokirali saobraćaj

26.09.2023. 12:36
  • Podeli:

Deo prosvetnih radnika okupljenih u četiri sindikata okupio se u podne ispred Skupštine Srbije i započeo protest pod nazivom "Uvažen nastavnik, dostojanstvena Srbija".

Kako prenose beogradski mediji, neposredno pred protest iz Vlade Srbije je stigao poziv, a iz sindikata su poručili da će na razgovor otići, ali da od protesta ne odustaju.

Protest prosvetara blokirao je saobraćaj u centru grada kod Trga Nikole Pašića, što je usporilo saobraćaj u okolnim ulicama i tu se sada stvaraju gužve.

UNA TV

Sindikati traže da plate prosvetnih radnika budu na nivou prosečne republičke zarade, zatim da se poveća dodatak za razredno starešinstvo od sedam do 10 procenata, a treći zahtev je smanjenje obimne administracije koju vodi nastavno osoblje.

Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije, rekla je za Danas da je previđena protestna šetnja Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije, gde će se obratiti predstavnici svih nivoa obrazovanja, od predškolskog do visokog, a učesnici protesta potom će nadležnima predati zahteve.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()