Posle 30 godina: Novobeogradski buvljak se seli na Miljakovac - da li su građani spremni

Sve od igle do lokomotive, građani će nakon tri decenije tražiti na novom mestu

Autor: Stefan Dević
23.08.2023. 19:34
  • Podeli:

Novobeogradski Buvljak se od jeseni seli na Miljakovac posle 30 godina. 

Za lokalce, to je uglavnom dobra vest, dok iz "Beogradskih pijaca" ističu da će to biti najmodernija pijaca u regionu. 

Uz pomoć okastog ključa i libele, priprema se konstrukcija za sledeću fazu radova na uređenju pijace Miljakovac.

Novi otvoreni tržni centar postaće nova adresa popularnog buvljaka.

"Prethodno je potpuno rašćiščen teren, u toku su radovi na parternom uređenju. Ti radovi podrazumevaju da su urađeni temelji, na kojima će biti postavljene čelične kosntrukcije koje će da nose šatorsku. Potpuno je urađena infrastruktura i kanalizaciona i vodovodna i elektro i ovih dana će početi asfaltiranje", kaže Jelena Nikolić za UNU ispred 'Beogradskih pijaca'.

Već sutra postavlja se asfalt. Pijaca će najmodernije bokseve, njih 230. Oni će biti natkriveni i prodavaće se roba široke potrošnje, a iz "gradskih pijaca" navode da će pijaca početi da radi od oktobra.  

Sve od igle do lokomotive, građani će posle 30 godina tražiti na novom mestu.

"Biće dobro, ovde je dosta naseljeno, železnička stanica, može vozom da se dođe, ima parking, smanjuje se gužva. Jedva čekam da dođe", kaže jedan od građana prestonice.

"Mislim da će biti prevelika gužva. Da gradski saobraćaj nije dobro regulisan. Ta priča koju sam pročitala kako prolazi devet linija uopšte nije tačna jer ovom ulicom prolaze samo dve linije", ne slažu se drugi.

Kupovina i prodaja će sada moći da se obavljaju u svako doba i u svim vremenskim uslovima, navode iz JKP Gradske pijace.  

Buvljak na Miljakovcu imaće više od 60 lokala i više od 130 parking mesta. 

Takođe, na inicijativu JKP "Gradske pijace", ponovo je vraćeno u funkciju autobusko stajalište u blizini. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()