Postala je mama posle 14 godina borbe: 20.000 evra samo za VTO

Predsednica Udruženja "Šansa za roditeljstvo" Sandra Jovanović na svet je donela zdravu devojčicu

20.12.2021. 14:36
  • Podeli:
Sneza_Jovanovic_Privatna_arhiva.jpg Foto: Privatna arhiva

Sandra Jovanović, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo, posle 14 godina borbe za potomstvo i isto toliko bezuspešnih postupaka vantelesne oplodnje, postala je mama!

Najlepši novogodišnji i božićni poklon za porodicu Jovanović stigao je iz GAK "Narodni front" u obliku zdrave devojčice, kojoj su roditelji dali ime po Sandrinoj baki - Ljubica. Ponosna mama Sandra kaže za Unu da je rođenje deteta koje je toliko dugo želela, a nije mogla da ima zbog zdravstvenih razloga, probudilo najdivnija osećanja, ali da još uvek nije svesna činjenice da je postala roditelj.

"Beba Ljubica rođena je prirodnim putem i imala je 3.840 grama na rođenju. Očekivala sam carski rez, ali nas je iznenadila. Dobila je ocenu 9/10", ispričala je Sandra.

Ova Beograđanka se, inače, zbog greške lekara u 11. godini suočila sa perforacijom slepog creva, posle čega je usledio niz zdravstvenih problema i ispitivanja zbog kojih nije mogla prirodnim putem da ostane u drugom stanju.

U proteklih skoro 15 godina prošla je kroz obilna krvarenja, spontane pobačaje, "produvavanje" jajnika i 14 procedura VTO koje su ukupno koštale između 15.000 i 20.000 evra.

"Put je bio jako dug i težak. Mučan. Zaista vredi naša ogromna želja i ogromna borba, jer kad u rukama držite taj mali mirišljavi zamotuljak shvatite da ova borba ima smisla. Neću odustati od toga da i drugi parovi drže u svojim rukama svoj mirišljavi zamotuljak", poručila je Sandra parovima koji se suočavaju sa sterilitetetom.

Predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo istakla je da su joj mnogo značile poruke podrške.

"Mnogo mi je drago što moja priča motiviše i što će motivisati parove s problemom neplodnosti. Ljubica je ime koje će zauvek povezivati mog muža i mene, našu ljubav koja traje više od 15 godina. Želimo da naša Ljubica živi samo u ljubavi koja je najvažnija stvar na svetu", navela je ona i zahvalila se lekarima klinike GAK Narodni Front jer su pokazali ogromno razumevanje za moju priču i sve ono kroz šta sam prošla.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()