Predsednik Srbije uručio odlikovanja povodom Dana državnosti

Više od stotinu odlikovanja uručeno je večeras u Predsedništvu u Beogradu

15.02.2024. 18:45
  • Podeli:
dodela odlikovanja za dan državnosti srbije - sretenje, aleksandar vučić, 15 feb 2024 - foto Tanjug Rade Prelić (4)-65ce56c57f753.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je večeras zaslužnim pojedincima i institucijama odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije.

Više od stotinu odlikovanja uručeno je večeras u Predsedništvu u Beogradu. 

Prvo odlikovanje koje je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Sretenjski orden prvog stepena a dobili su ga predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, igumanija Pećke patrijaršije mati Haritina, a u oblasti medicinskih nauka akademik Bela Balint, akademik Zoran L. Kovačević, akademik Ninoslav Radovanović, akademik Rajko Kuzmanović iz Republike Srpske.

Pored pojedinaca Sretenjski orden prvog stepena dobili su i insitucije Letopis matice Srpske, inistutut Banja Koviljača, OŠ" Dragojlo Dudić", Muzej grada Beograda, Politika, Klinika za ginekologiju i akušerstvo GAK Višegradska, Radio Beograd i Košarkaški Savez Srbije, a Odren prvog stepena dobile su i Večernje novosti.

Sretenjski Orden drugog stepena dobio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, Institut za nuklearnu nauke "Vinča", Institut za mentalno zdravlje, Galerija Doma vojske Srbije, episkop niški Arsenije, Narodno pozorište Republike Srpske, Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica.

Sretenjski orden trećeg stepena dobili su Aleksandar Đogo, Radomir Uljarević, Filmske novosti, Narodna biblioteka Jefimija, hor Kolibri RTS, Slavko Krstić, škola za muzičke talente u Ćupriji.

Episkop Arsenije: Velika čast i priznanje

Episkop niški Arsenije rekao je večeras da Sretenjski orden drugog stepena koji mu je večeras uručen povodom Dana državnosti predstavlja veliku čast i priznavanje za sve što je urađeno na teritoriji Niške eparhije u prethodnom periodu.

"Konkretno, orden smo dobili zbog izgradnje pet kuća u opštini Medveđa. To je rubni deo Niške eparhije, gde smo uvideli potrebu da postoje porodice sa više dece, koje nemaju svoj krov nad glavom", rekao je Arsenije za Tanjug nakon uručenja odlikovanja.

Arsenije je objasnio da su izgrađene montažne kuće za pet porodica, a da je u planu da se ove godine izgrade još dve kuće.

"U toku prošle godine, od maja do oktobra, mi smo uselili pet porodica i u tih pet kuća živi 16 dece. To je, povod za dodelu ove nagrade, što za nas predstavlja veliku čast i priznanje za ono što smo radili, ali i podstrek da svoj humanitarni rad dalje nastavimo", naveo je Arsenije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()