Prištinski biskup pozvao na molitvu za pomirenje Srba i Albanaca

Hrist nas uči da praštamo i volimo jedni druge, istakao je biskup Đerđi na Uskršnjoj misi u katedrali Majke Tereze u Prištini

09.04.2023. 10:31
  • Podeli:
Priština_prištinska katedrala_Foto Unsplash-64327e4700760.webp Foto: Unsplash

Svi treba da se molimo da dijalog Beograda i Prištine i pomirenje između Albanaca i Srba pobedi, da bismo svi zajedno gradili bolju budućnost, pošručio je biskup prizrensko-prištinski Dod Đerđi.

Na Uskršnjoj misi u katedrali Majke Tereze u Prištini, Đerđi je istakao da nas Hrist uči da praštamo i volimo jedni druge, prenosi Reporteri.

"Ne oklevajmo da se ove noći pomolimo Bogu našem za sve narode, za sve ljude, pa i za one koji drugačije veruju i koji će slaviti Bajram, i za one koji će Vaskrs slaviti kasnije koji su pravoslavni i koji se klanjaju Hristu, da se svi pridružimo molitvi Bogu Tvorcu za mir među nama, za mir u našoj zemlji, za mir i pomirenje među narodima, da bi se podstakao dijalog između Kosova i Srbije i pomirenje između Albanaca i Srba, da svi ujedinjeni možemo da gradimo bolju budućnost za sve", rekao je Đerđi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()