Promene u gradskom prevozu: Šta sve očekuje Beograđane?

Stupanjem na snagu novog sistema naplate i ukidanjem validatora, putnici neće biti u obavezi da čekiraju karte, niti da ulaze samo na prednja vrata, ali će se najveće promene odnositi na cene

Autor: Bojana Petrušijević
12.04.2023. 20:54
  • Podeli:

Predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića koji je najviše iznenadio, ali i obradovao Beograđane, jeste da će noćni prevoz u prestonici biti besplatan, u periodu od ponoći, do 4 sati ujutru, kao i da prevoz ubuduće neće plaćati stariji od 65 godina i učenici do 19 godina.

Cena karte za povlašćene kategorije biće 1.000 dinara. Ubuduće će postojati 2 zone - A i B, dnevna karta koštaće 120 dinara, a karta koja važi 90 minuta - samo 50 dinara.

Uvodi se sedmodnevna karta koja će koštati 800, dok će sedmodnevna karta za obe zone koštati 1.000 dinara

Za one koji stalno koriste gradski prevoz i zaposlene stiže dobra vest: cena mesečne karte umesto 3275, iznosiće 2.500 dinara za zonu A ili B, dok će za obe zone iznositi 3.500 dinara

Dosta polemike izazvao je i prvobitni predlog: ulaz samo na prednja vrata. Međutim, stupanjem na snagu novog sistema naplate i ukidanjem validatora, putnici neće biti u obavezi da čekiraju karte, niti će morati da ulaze samo na jedan ulaz, već će, kao što je i oduvek bilo pravilo, izlaziti i ulaziti na bilo koja vrata po svom izboru.

Odbornici Skupštine grada Beograda će na sednici u petak raspravljati o raskidu ugovora sa turskom firmom Kentkart i o uvođenju novog cenovnika gradskog prevoza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()