Protest na Adi Ciganliji: UNA je proverila kakve muke imaju stanovnici naselja "Partizan"

Ako ne dođe do pomaka u pregovorima, stanari najavljuju nove proteste, veće i glasnije

Autor: Tijana Škodrić
28.07.2024. 22:00
  • Podeli:

Stanovnici naselja "Partizan" na Adi Ciganliji blokirali su  na dva sata ulaznu rampu na beogradsko kupalište zahtevajući da se za njih reši problem naplate ulaska. Naime, njihovi gosti su besplatno ulazili u zonu Ade Ciganlije, sve do juna. Od tad, oni koji imaju prebivalište u tom naselju dobili su tagove za vozila sa kojima mogu da uđu, a njihovi gosti - moraće da plate. 

Iz javnog preduzeća Ada Ciganlija tvrde da je besplatno puštanje gostiju stanovnika naselja Partizan bilo zloupotrebljeno, da su se građani lažno predstavljali i da su analizom utvrdili da je Radnim danima ulazilo 180 vozila, a vikendom i do 260. Stanari naselja imaju rešenje - jedan telefon koji bi služio za njihov ulaz.

"Taj telefon bi obezbedio da se vidi da spisak stanovnika naselja, imali bi ga samo oni, te ne bi bilo mogućih zloupotreba", rekao je Jovica Mihajlović, potpredsednik Skupštine stanara.

Sa druge strane, JP Ada Ciganlija kaže: najavite goste i mogu ući besplatno, ali stanari ne razumeju taj stav.

"Ako nekog čoveka koji je bolestan doveze prijatelj do njegove kuće taj čovek na današnji dan treba da plati 500 dinara, to je nedopustivo. Možemo da se dogovorimo da na poziv telefona možemo da imamo ograničeno, jedan-dva poziva, da uđe serviser za koga sam ja platio dve hiljade dinara za četiri prolaska", zaključuje Mihajlović.

Ako ne dođe do pomaka u pregovorima, stanari najavljuju nove proteste, veće i glasnije. Sa kupališta javljaju da  su učinili sve za bolju saradnju sa stanovnicima.

U procesu prelaska sa „starog“ na novi sistem naplate, svi redovni pretplatnici koji su posedovali godišnje pretplatne parking karte su imali period od dva meseca da izvrše zamenu pretplatnih kartica za registarski broj tablica ili pretplatne tagove, dok je taj rok za stanovnike nelegalnog naselja „Partizan“ trajao preko 3 meseca; a povlašćena cena je 4.000 dinara.

Stanovnici su jasni - nezadovoljni su novim sistemom i kažu da im nije dozvoljeno da bez plaćanja prođu rampu kad nisu u svom vozilu, kao i da ne mogu da uđu samo uz ličnu kartu. Hoće da se vrati stari sistem, na koji čini se javno preduzeće ne pristaje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()