Protest 'Srbija protiv nasilja': Blokiran međunarodni putni pravac kod Autokomande

Protest će, prema najavama organizatora, trajati do 21 čas

24.06.2023. 20:15
  • Podeli:
Protest Tanjug MILOŠ MILIVOJEVIĆ-649732624a61e.webp Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Međunarodni putni pravac kod Autokomande blokiran je večeras oko 20 časova, nakon što su učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" stigli na Autokomandu gde su prethodno blokirali Bulevar oslobođenja.

Jedna grupa učesnika je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga je potom blokirala i autoput E 75 koji prolazi ispod nadvožnjaka kod Autokomande.

Autoput je, kako javlja Tanjugov izveštač, blokiran u oba smera.

Saobraćaj je uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj.

Protest, koji je počeo oko 18 časova ispred parlamenta, organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret. 

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, kao i predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Blokada saobraćaja se organizuje u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Protest će, prema najavama organizatora, trajati do 21 čas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()