Put Kopaonik-Brus i dalje neprohodan: Oko 25.000 ljudi širom zemlje ostalo bez struje

Snežno nevreme stvara probleme u Srbiji i tokom dana

05.02.2023. 10:34
  • Podeli:
Zima_sneg_hladno vreme_vetar_Foto Pixabay-63de3fd80e3bd.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik i Rudnica - Kopaonik ponovo je uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik - Brus i dalje neprohodan, ali nema zavejanih ni ugroženih lica, saopštio je danas MUP.

Bez struje više od 25.000 korisnika

Na teritoriji Srbije registrovane su 564 trafostanice bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije. 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda, koje su juče zahvatile teritoriju Srbije. 

Do 07.00 časova jutros, ukupno 104 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, bili su angažovani na 45 intervencija - asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim licima, posebno na teško dostupnim lokacijama.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća AD „Novi Pazar Put“, bili su angažovani pri oslobađanju 10 vozila zavejanih na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba.  Intervencija je završena u 23.55 časova.

U Novoj Varoši vatrogasci-spasioci asistirali su Hitnoj medicinskoj službi u prevoženju medicinskog osoblja do mesta Radojević, radi ukazivanja prve pomoći bolesnoj osobi.

Nikako na put

MUP još jednom apelujemo na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni.

Aleksandar Radosavljević iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, poručio je jutros građanima da ne bi trebalo da kreću na put kada je RHMZ izdao narandžasto meteo-upozorenje na snežne padavine i vremenske nepogode.

"Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške. Putevi ka Kopaoniku su bili u prekidu. Sada je situacija normalizovana. Prohodni su putevi Jošanička Banja-Kopaonik i Rudnica-Kopaonik, dok je još uvek neprohodan put Brus-Kopaonik, ali napominjemo da nema zavejanih lica", rekao je Radosavljević za RTS.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()