Rasadnik smo pameti i talenata: Ovo su mladi ljudi koji su Srbiju predstavili najsjajnijim sjajem

Takmičili su se iz geografije, na Internacionalnoj olimpijadi, osvajali brojna mesta na svim nivoima, a sa međunarodnih i evropskih takmičenja donosili najsjajnija odličja.

Autor: Lena Sladojević
04.01.2023. 19:18
  • Podeli:

Učenici, osnovnih i srednjih škola, ali i studenti su tokom 2022. godine odvažno osvojili brojne medalje i nagrade kako na svetskim takmičenjima, tako i na opštinskim. I tu je sve i zlato, srebro i bronza, ali i brojna priznanja. Mi smo ih prvi ugostili u novoj godini i danas predstavljamo mali deo njih, ali će to svakako ostati naša praksa tokom godine. Dali smo pažnju onima koji pažnju i zaslužuju.

Takmičili su se iz geografije, na Internacionalnoj olimpijadi, osvajali brojna mesta na svim nivoima, a sa međunarodnih i evropskih takmičenja donosili najsjajnija odličja.

Mali nam je ovaj prilog da obuhvati sve one učenike, đake i studente koji osvajaju medalje i nagrade i koji znanjem menjaju svet. Zato smo mi izdvojili neke od njih i pitali koja je tajna uspeha.

"Najmanje se radi o talentu i ono od čega polazite, a upravo je u pitanju trud, rad, i možda čak i zaljubljenost u to što radite, jer ako ste spremni da ostavite sve, društvo uveče i sednete da radite na tome, onda je to ono što treba da nastavite",

" Ono što mi znamo zahvaljujući Fondaciji 1 odsto koja je i nagradila najbolje, da je 75 učenika na naučnim olimpijadama osvojilo čak 107 medalja u toku prethodne godine. Nažalost niko ne vodi evideniciju koliko ih je ukupno bilo u 2022. godini",

Blistavi umovi i zlatna deca naše zemlje iako razmišljaju da odu u inostranstvo na studije, nameravaju i da se vrate kako bi uradili nešto za Srbiju. Na nama je da im pružimo makar više pažnje i zato smo se i odlučili da svake nedelje na televiziji UNA pokažemo one najbolje od najboljih.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()