Rastu vodostaji reka na teritoriji opštine Sjenica

Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo, najkritičnije je u naselji Bukreš

19.01.2023. 09:06
  • Podeli:
Reka Raška_kiša_Novi Pazar_bujica_poplava_Foto Tanjug Aaleksandar Nićiforović-63c8fb63805a2.webp Foto: Tanjug / Aaleksandar Nićiforović

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, vodostaji rastu, a najkritičnije je u Bukrešu.

Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo.  

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda" i opština, obezbeđuju mesta gde se, tokom dana, očekuje vrh poplavnog talasa, prenosi RTS.

Jaka kiša padala je tokom cele noći na teritoriji opština Sjenica i Raška i doprinela je ponovnom rastu vodostaja reka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gde je juče poplavljeno više od 40 kuća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja reke ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana.

Zbog izlivanja reke Grabovice, Sjenica je proglasila vanrednu situaciju. Raste i vodostaj Ibra u Raški.

Jaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mestima primetna veća količina vode.  Raste i vodostaj Drine.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do inteziviranja padavina, navodi RTS. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()