Ratko Mladić prebačen iz haškog zatvora u bolnicu

Ratko Mladić je prevezen u bolnicu nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje

10.09.2022. 17:44
  • Podeli:
mladic_ratko_anadolija Cropped (1).jpg Foto: Anadolija

Ratko Mladić koji je 2017. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina u Bosni i Hercegovini zbog upale pluća prevezen je u bolnicu u Hagu, u kojem izvršava zatvorsku kaznu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ruska novinska agencija TASS javila je kako je Mladić prevezen u bolnicu nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

U objavljenoj vesti je i izjava Darka Mladića, njegovog sina, koji je rekao ”da je njegov otac u bolnicu prevezen zbog upale pluća i poteškoća u vezi sa srcem”.

Istaknuto je kako je ”Mladić početkom avgusta zaražen koronavirusom, a da je terapija koju u zatvoru dobija spora i nedovoljna”.

Ratko Mladić, komandant nekadašnje Vojske Republike Srpske, 2017. godine osuđen je na doživotnu kaznu, na koju je uložio žalbu. U junu 2021. godine pravosnažno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()