Republičko javno tužilaštvo traži od svih tužilaštava uspostavljanje pojačanog dežurstva i nadzora

Navedene mere neophodno preduzeti radi hitnog i koordinisanog postupanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim državnim organima kao i sudovima

05.05.2023. 18:20
  • Podeli:
srpska policija mup srbije-1666165677572.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Republičko javno tužilaštvo uputilo je hitan dopis svim javnim tužilaštvima Republike Srbije kojim se traži bez odlaganja preduzimanje svih mera iz nadležnosti javnih tužilaštava radi uspostavljanja sistema pojačanog dežurstva, rada i nadzora u svim osnovnim, višim, apelacionim i javnim tužilaštvima posebne nadležnosti u predmetima krivičnih dela protiv života i tela, javnog reda i mira, kao i drugih krivičnih dela sa elementima nasilja.

Republičko javno tužilaštvo smatra da je navedene mere neophodno preduzeti radi hitnog i koordinisanog postupanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim državnim organima kao i sudovima, kako bi se delotvorno i adekvatno primenile sve zakonom propisane mere u cilju stabilizacije trenutne bezbednosne situacije u Republici Srbiji.

Republičko javno tužilaštvo je zatražilo da je u svim postupcima radi suzbijanja bezbednosnih pretnji po društvo ili pojedince potrebno postupati sa naročitom hitnošću i odlučnošću, uz primenu svih zakonom propisanih mera, navedeno je u saopštenju Republičkog javnog tužioca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()