Rudari devet rudnika 'Resavice' od ponedeljka u štrajku

Rudari traže povećanje plate i toplog obroka kao i odobrenje za nastavak radova u rudniku 'Soko', koji nisu nastavljani posle nesreće 1. aprila

18.12.2022. 21:05
  • Podeli:
rudnik_pixabay-1664293031764.webp Foto: Ilustracija / Pixabay

Izvršni odbor sindikata Javnog preduzeća Površinska eksploatacija uglja "Resavica" doneo je odluku da od ponedeljka rudari svih devet rudnika obustave rad, uz poštovanje zakonskog minimuma procesa rada.

Ovakva odluka doneta je nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike u petak, na kome se razgovaralo o zahtevima sindikata oko povećanja vrednosti radnog sata i toplog obroka, navedeno je u odluci sindikata.

Rudari svih devet rudnika sa podzemnom eksploatacijom od prošlog ponedeljka rade tako što svaku smenu počinju jednočasovnim štrajkom upozorenja.

Oni traže povećanje plate i toplog obroka kao i odobrenje za nastavak radova u rudniku "Soko", koji nisu nastavljani posle nesreće 1. aprila.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je na sastanku sa sindikalcima i v.d direktorom JP PEU Resavica Sašom Spasićem u ponedeljak, 12. decembra, poručila da će  država uložiti maksimalne napore da razmotri zahteve rudara kako bi se što pre došlo do kompromisnog rešenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()